تحقیق جمعيت و تنظيم خانواده ( ورد)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 23 صفحه
قسمتی از متن word (..docx) :
1
مقدمه :
در عصر کنونى که عصر الکترونيک و تحولات صنعتى نام دارد، به اقتضاى پيشرفت تکنولوژيکى ميل به ارتقاء «کيفيت» زندگى مستمر مورد تأکيد قرار مى گيرد اما بايد دانست که بدون اتکا به کار و بازدهى حداکثر نمى توان متوقع سهمى بيش از شايستگى و بضاعت واقعى بود و پرسش اساسى که وجود دارد، اين است که چگونه مى توان به رشد جمعيت با عنايت به عوامل توسعه، آهنگى موزون و منطقى بخشيد. بديهى است که در اين مورد بيش از هر چيز بايستى به شرايط فرهنگى و اقتصادى هر جامعه توجه نمود و شتاب رشد جمعيت در منطقه از جهان يکسان نيست. بنابراين هر کشورى بايد با توجه به موقعيت اجتماعى و اقتصادى و فرهنگى خويش داراى يک سياست جمعيتى باشد که با ايجاد هماهنگى کامل بين عوامل توسعه و تغييرات جمعيت تأمين عدالت اجتماعى را در جامعه ميسر سازد. مشکلات رشد سريع جمعيت که عمدتاً مشکل کشور هاى در حال توسعه بوده و بخصوص در کشور ما به صورت حاد وجود دارد، اولين مانع تحقق پيشرفت مى باشد و اين پديده نه تنها براى کشور ما، بلکه تمام کشور هاى در حال توسعه را گرفتار کرده است.
2
به طور مستقيم اين کشور ها اگر بتوانند تنها غذاى اين جمعيت عظيم را تأمين کنند بزرگترين هنر را انجام داده اند و ساير نياز هاى آن ها از قبيل آموزش، بهداشت، مسکن، کار و امثال آن ها خود به خود در مراحل کم اهميت تر قرار مى گيرند. کشورى که داراى امکانات و استعداد هاى بالقوه است و جمعيت ان از حد طبيعى فزونى يابد با مشکلات فراوان اقتصادى روبرو خواهد شد و در نتيجه استقلال واقعى آن کشور با خطر مواجه مى گردد. بنابراين مسئله جمعيت در ارتباط با تمامى جوانب توسعه اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى، علمى و سياسى است بايد به طور مستمر پيگيرى شود.
افزايش بى رويه جمعيت در کشور هاى جهان سوم
اين افزايش در کشور هاى جهان سوم معلول عواملى بوده است که به طور مستقيم يا غير مستقيم از سوى قدرت هاى سلطه گر جهان به اين کشور ها تحميل شده است اين عوامل که مهمترين آن ها کاهش درآمد ملى اين کشور به خاطر سلطه سياست هاى سلطه گرانه، قدرت هاى اقتصادى جهان و در نتيجه پايين آمدن سطح زندگى در آن ها است با عوامل ديگرى از قبيل کاهش مرگ و مير کودکان، مهاجرت و امثال آن ها در هم مى آميزد و روند رشد جمعيت را در اين کشور ها
3
افزايش مى دهد. بديهى است افزايش بى کارى و بى سوادى مخصوصاً در ميان زنان اين کشور ها که با پايين آمدن سطح زندگى ارتباط تنگاتنگ دارد در تشديد رشد جمعيت در اين کشور ها بسيار مؤثر بوده است.
عوامل متعدد در رشد بى رويه جمعيت
1. کاهش ميزان مرگ و مير کودکان زير يک سال
2. مهاجرت هاى درون کشورى.
3. بى سوادى و بى کارى مادران.
شتاب رشد جمعيت
رشد جمعيت در کشور ما از يک شتاب فزاينده برخوردار بوده است. اين شتاب را مى توان به خوبى در آمار ها مشاهده کرد. طبق آمار هاى اعلام شده جمعيت کشورمان در 35 سال اخير 3 برابر شده است و با روند کنونى رشد جمعيت در 25 سال آينده ميزان آن به 120 ميليون نفر خواهد رسيد. سلامت و بهداشت فرد و جامعه تحت تأثير خصوصيات جمعيتى است که فرد جزئى از آن بوده و يا جامعه ى ساخته شده از آن
4
است. اگر چه افزايش سطح بهداشت و خدمات درمانى در کشور هاى در حال پيشرفت ميزان مرگ و مير را به طور واضح کاهش داده است و ليکن کيفيت بهداشت شخصى و اجتماعى در اين کشور ها به علت کثرت جمعيت در سطح بسيار پايين است افزايش جمعيت در اين کشور ها موجب شده است که با وجود پايين بودن سطح بهداشت، حفظ آن در همان سطح پايين مشکل باشد. چرا که هزينه تهيه ى خدمات مورد نياز اغلب از عهده اين کشور ها خارج است. افزايش جمعيت، اختلاف عرضه و تقاضاى خدمات بهداشتى را بيشتر کرده، نهايتاً کيفيت و حتى در مواردى کميت خدمات را پايين مى آورد، بنابراين جمعيت از جمله فاکتور هايى است که کم و کيف خدمات بهداشتى درمانى را تحت تأثير قرار مى دهد.
جمعيت فعال مولد:
اگر ميزان جمعيت را به تنهايى و بدون شرايط اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى چون ميزان بى سوادى سطح بهداشت و سلامتى، مسکن و اشتغال و توليد در نظر بگيريم اين جمعيت زياد مى تواند باعث ضعف و عقب ماندگى يک ملت باشد ولى اگر جمعيت مولد باسواد و با اقتصاد و صاحب علم و تکنيک باشد مى تواند موجب اقتدار ملى شود.