تحقیق جريان آكادميك 26 ص ( ورد)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 34 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
مقدمه
جريان آكادميك
جريان آكادميك ايران در عصر پهلوي بر خلاف برخي از كشورهاي اروپايي وابسته به رژيم سياسي بود و به اين اعتبار نمي توانست از هيچگونه استقلالي برخوردار باشد. از اين رو علاوه بر كاستي هاي بي شماري كه مجموعا تاريخ نگاري اين عصر با آن مواجه بوده جامعه آكاداميك كشور از نوعي محافظه كاري سياسي هم رنج مي برد. مورخين اين جريان يا اصولا پيرامون مقاطعي از تاريخ كشور كه رژيم موجود اصطكاك داشته باشد تحقيق نمي كردند و يا اگر نمي توانستند از فشار علائق دروني رها شوند به گونه اي تاريخ مي نگاشتند كه نه سيخ بسوزد و نه كباب.
اين جريان كه از اقبال شروع مي شود و به باستاني خاريزي خاتمه مي يابد مغوليان رسمي دانش تاريخي كشور محسوب مي شوند و با ادعاهاي نه ميزان عملي كه بايد بي طرف و بي غرض منحصرا ناظر ظاهرا علاقمندان به تاريخ را متقاعد سازند كه روايت صحيح درك و تاريخ گذشته
مقدمه
3
دوره پهلوي در تاريخ ايران ار سال 1304 خورشيدي تا سال 1357 ادامه يافت .در اين دوره تحولات سياسي و اقتصادي واجتماعي و ... زيادي صورت گرفت.که تاريخ ايران را در خور تغييرات اساسي نمود. روي هم رفته اين دوره از حکومت يکسري چالشها وافتخارات ومشکلات پيوسته اي در تاريخ ايران به بار آورد که از آغاز تا پايان دوره پهلوي به طور مفقم و خلاصه گرد آوري ونوشته شده اشت.
الف: تحولات واقدامات اساسي در دوره رضا شاه پهلوي 1304-1300 خورشيدي مهمترين اقداماتي که در اين دوره صورت گرفت:
1- در سال 1304 خورشيدي (1344 هجري قمري) روز چهاردهم آذر همين سال ضمن تشريفات رسمي و اداري سوگند در مجلس شوراي ملي ايران رضا شاه پهلوي به عنوان شاهنشاه پهلوي به عنوان شاهنشاه زمام امور مملکت را از دست گرفته و رسما شاه ايران گشت.
در سال 1304 خورشيدي به موجب تصويب مجلس شوراي ملي تقويم شمسي تقويم جلاي تقويم رسمي گشور ايران شد و به موجب قانون مذکور ادارات دولت وبنگاهايي وهمچنين موسسات اقتصادي کسبه به طور عموم موظف شدند به جاي ماههاي جديد را به شرح زير : فروردين ارديبهشت خرداد تير مرداد شهريور مهر آبان آذز دي بهمن اسفند به کار برد.و شش ماه اول سال س
3
ي يک روز وپنج ماه دوم سي روز ماه آخر 29 روز ودر سال کسيبه 30 روز شد.
3- سال 1304 خورشيدي شيخ خز عل و دو پسرش توسط سر تيب فضل الله خان فرستاده قواي خوزستان و حاکم نظامي در حين طرب وخوشگذراني باز داشت و به تهران اعزام شد.
4- در همين سال قانون نسخ القاب و درجات نظامي سابق از تصويب مجلس شوراي ملي ايران گذشت وافرادي مکلف شدند داراي نام نام خانوادگي با شند که بايد بصورت شناسنامه از طريق سجل اموال ثبت و ضبط وصادر شوند.
5- در همين سال قانون خدمت نظام اجباري مشتعل بر 36 ماده به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد به موجب ماده اول آن کليه اتباع ذکور ايران اعم از سکنه به خدمت سربازي مي باشد. مدت خدمت آنان دو سال خواهد بود به جز شهرها و قضبات وايلات بايد متوقين در خارج از ايران نيز از اول سن 21 سالگي مکلف اند که به سربازي بروند.
6- در همين سال نخستين بانک ايراني از کسور بازنشتگي صاحب مذ هبان به بانک پهلوي تشکيل گرديد که بعد ها به نام بانک سپه ناميده شد .
7- همچنين ايران همان سال به دست رضا شاه پهلوي استخانهاي کريم خان زند را که آغا محمد قاجار در ز
4
ير پلکان کاخ گلستان دفن کرده بودند بيرون آوردند و در قم در کنار قبر شاه صفي به به خاک سپردند.
8- در سال 1305 خورشيدي روز يکشنبه چهارم ارديبهشت در تالار مرمر کاخ سلطنتي گلستان تهران رضا شاه پهلوي طي مراسم سلطنتي تاجگذاري کرده و تاج پهلوي بر سر نهاد.
9- در سال 1306 خورشيدي رضا شاه اولين کلنگ ساختمان ايستگاه راه آهن را بر زمين زد.
10- در همين سال قانون تشکيل بانک ملي ايران به صورت شرکت سهامي از طرف مجلس شوراي ملي ايران تصويب شد.
11- در همين سال دولت ايران دعاوي خود را نسبت به جزاير بحرين تجديد کرد وبه دولت انگليس در اين ضمينه اعتراض کرده شکايت خود را به انجمن معل متفق فرستاد.
12- در سال 1307 خورشيدي حق قضاوت کنسولها(کاپيتر لاسيون) که از سال 1243 هجري قمري به موجب عهد نامه ننگ بارترکمنچاي بدعت گزارده شده بود لغو گرديد.
13- در همين سال احمد شاه قاجار آخرين پادشاه سلسله قاجاريه در پاريس به مدحن کليه وفات و طبق وصيت نامبرده جسدش را به عتبات برده دفن کردند.